Gyakran Ismételt Kérdések

 

Mi is az a Gy.I.K.?

A Gy.I.K. hivatott választ adni a sűrűn feltett kérdésekre.

 

Tetszik amit láttam, hogyan rendelhetem meg az arcfestést (vagy bármely más szolgáltatást)?

Örömünkre szolgál, ha máris megnyertük tetszését szolgáltatásaink szinvonalával. Más teendője nincs, mint a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek valamelyikén felveszi velünk a kapcsolatot.

 

Hány éves kortól lehet festeni a gyerekeket?

Az arcfestést 3 éves kortól, a csillámtetkót 4 éves kortól ajánljuk. Felső korhatár nincs!

 

Miért van korhatár, fiatalabb gyereknek nem lehet?

A felhasznált festékeknek nagyon kellemes, gyümölcsre (avokadó, citrom, stb.) emlékeztető illata van. Ezért előfordulhat, hogy a kisebb gyermekek lenyalják magukról a festéket. A gyártók ajánlása a feltüntetett korhatár, ezért mi is ennek megfelelően járunk el.

 

Valaki kifestette a gyerekemet egy partin és csúnyán kipirosodott az arca, miért?

A nem megfelelő anyagok használatakor sajnos ez előfordulhat. Javasoljuk, hogy tájékozodjon a festékekről mielőtt a gyermekét kifestik. Ha fenntartásai vannak a felhasznált anyagokkal kapcsolatban, kérje el a termék tanúsítványát, és győződjön meg az összetevőkről.
Mi csak bevizsgált, profi minőségű, testfestésre kifejlesztett, vízbázisú, antiallergén festékeket használunk!

 

Hogyan tudhatom meg miből van a festék?

Az általunk felhasznált anyagok összetevőit megtalálja az allergén infók menüpontban. Az összetevők felsorolása tájékoztató jelleggel lett közzétéve, mely a gyártók nyílvános adatain alapszik.

 

Allergiás a gyerekem, akkor felejtsük el az arcfestést?

Ha pontosan tudja milyen anyagra allergiás gyermeke és az összetevők között nem szerepel ez az anyag, akkor elvileg nem kell eltiltani az arcfestéstől. Érdemes próbafestést kérni egy kevésbé látható de szabad testfelületre. Majd ennek ismeretében hozzanak döntést.

 

Miből készül a csillámpor?

A bőrfelülettel közvetlenül érintkező anyag a poliuretán. Ez egy mindennapokban általánosan használt műanyag fajta, melynek használata biztonságos. (Gyártanak belőle ruhaféléket, sportszereket, kárpitokat stb.)

 

Milyen otthon található anyaggal helyettesíthető a csillámpor ragasztója?

SEMMIVEL!
Ez egy speciális anyag/ragasztó, mely semmi mással nem helyettesíthető!

 

Meddig maradhat fenn a festés és/vagy a csillámtetkó?

A festékeket néhány óra múlva le kell mosni (gyártói ajánlás). Ha véletlenül elalszik a gyermek, akkor ébredés után célszerü. A csillámtetoválás több napig is (amíg le nem kopik) a börfelületen maradhat.

 

Hogyan tudom leszedni az arcfestést?

Szappanos langyos vízzel.

 

Hogyan tudom leszedni a csillámtetkót?

Olajos törlőkendővel bármikor eltávolítható.

 

Nem találtam a kérdésemre választ?

Amennyiben festettük vagy csillámtetkót készítettünk gyermekének és kérdésére nem talált választ, kérjük küldje el elérhetőségeinknél megadott e-mail címre a festésről készült képet, a festés helyszínének feltüntetésével együtt és rövid időn belül válaszolunk kérdésére.